Pagalba

Laukiame jūsų klausimų info@kit.lt!

Pirmasis puslapis

Pirmajame puslapyje dokumentų ieškoti galima trimis būdais. Pirmasis lakštas — „Naršau“, dar pasirinkti galima lakštus „Ieškau“ arba „Naujausi įrašai“.

Pirmas — „Naršau“

  • Naršykite po EIS DB katalogus — išskleidę medį ir nurodę katalogo pavadinimą, gausite visų įrašų, esančių pasirinkame kataloge, sąrašą. Katalogai sudaryti daugiausia pagal priklausomybės/autoriaus principą, todėl vienas įrašas gali būti randamas keliuose kataloguose, bet vienas iš jų bus pagrindinis.
  • Naršykite po temines žymes — išsirinkus abėcėliniame žymių sąraše norimą žodį, bus pateikti visi įrašai, kuriems ši žymė administratoriaus priskirta.
  • Naršykite po EIS temų medį — išskleidę temų medį ir pasirinkę, gaukite visų įrašų, kurie priskirti nurodytai temai, sąrašą. (Deja, šiuo metu temų medžio dar nėra).

Antras būdas – „Ieškau“ (pasirinkite „lakštą“)

Jei žinote dokumento pavadinimo žodį/autorių ar žodį tekste, verta pamėginti paiešką. Ieškodami pasirinkite, jei įmanoma, katalogą, tai labai sutrumpins rezultatų sąrašą ir palengvins jo pateikimą. Neužmirškite pasirinkti paieškos lauką!

Trečias būdas – „Naujausi įrašai“ (pasirinkite „lakštą“)

Šis būdas skirtas tiems, kurie nuolat lankosi EIS ir nori patikrinti, kokie įrašai įdėti paskutiniu metu. Kol kas šiame sąraše pateiksime 10 naujausių įrašų. Šis sąrašas kartojamas ir kitų paieškų atsakymų dešiniajame šone.

Naršymo ir paieškos rezultatų sąrašai

Rezultatų sąrašai pateikiami pagal EIS vidinį hierarchinį įrašų medį.

Viršuje nurodomas bendras gautų rezultatų skaičius (skliausteliuose — visų įrašų EIS skaičius).

Nuoroda (EIS) įrašo pavadinime veda į patį dokumentą, o kitos aktyvios nuorodos šalia – į sąrašo pagal pasirinktą katalogą ar žymę puslapį. Detaliau > atskleidžia papildomą dokumento aprašo dalį, neperkraunant puslapio.

Viršuje, prie puslapio pavadinimo „Rezultatų sąrašas“ rasite nuorodą į „Paieškos lakštą" tituliniame, o šalia – jau atliktos paieškos/naršymo pjūviai.

Įrašo puslapis

Kiekvienas paskelbtas EIS įrašas turi savo EIS ID numerį ir adresą. Žinant juos, galima patekti į įrašo puslapį tiesiogiai.

Prieš įrašo EIS pavadinimą (jis paprastai menkai skiriasi nuo oficialaus lietuviško dokumento pavadinimo) puslapio viršuje rasite į „Paieškos lakštą" tituliniame puslapyje, šalia – keletas duomenų apie įrašą EIS.katalikai.lt. Tiesioginė nuoroda į titulinį (naršymo langą) yra pasiekiama iš visų puslapių paspaudus ant svetainės logo puslapio viršūnėlėje.

Visi pagrindiniai įrašo aprašo laukai yra pateikiami kairėje pusėje ir yra matomi bei prieinami nepriklausomai nuo to, kurioje įrašo teksto dalyje būtumėte (mobiliuose įrenginiuose jie tampa mygtukais viršuje ir keliaujant žemyn pasislepia). Visada į puslapio viršų, įrašo viršų ar apačią sugrįžtama paspaudus atitinkamus mygtukus stabilioje navigacijos juostoje lango apačioje.

Atkreipkite dėmesį, jog jei dokumentas turi skyrius (paprastai tai pavadinimai), galima į juos patekti iš „Turinio“. Jei yra ir skirsniai (1, 2...), galima į juos patekti pasirinkus skirsnio numerį.

Įrašo lango pabaigoje dar kartą kartojame esminę autorinių teisių informaciją ir su įrašu susijusius tarnybinius EIS duomenis.

PASTABA CITUOJANTIEMS. Norint nurodyti cituojamo dokumento adresą ar naudoti tikrą jo nuorodą EIS.KATALIKAI.LT, reiktų nurodyti tiksliai (adresas nurodytas įrašo apačioje), nepridedant tarnybinių simbolių, susijusių su vykdyta paieška.

 VYKDYTOJAI

 PARTNERIAI

 RĖMĖJAI