Pirmieji Šventojo Tėvo PRANCIŠKAUS žodžiai ir apaštališkasis palaiminimas

Prašome nekopijuoti čia paskelbtų pilnų tekstų į savo svetaines ar pan., dera padaryti nuorodas į jų vietą EIS.katalikai.lt. Radus klaidų ir visais klausimais malonėkite parašyti info@katalikai.lt. Ačiū!
PRISTATYMAS
2013 m. kovo 13-ąją, konklavos antrosios dienos vakarą, kardinolai naujuoju šventojo Petro Įpėdiniu išrinko kardinolą Jorge Mario Bergoglio SJ iš Argentinos, kuris pasirinko Pranciškaus vardą.
TURINYS
DETALUS APRAŠAS
EIS ID: 301
AUTORIUS: Popiežius PRANCIŠKUS
ORIGINALO PAVADINIMAS: BENEDIZIONE APOSTOLICA
DATA: 2013-03-13
PIRMINIS ŠALTINIS: „Bažnyčios žinios“ Nr. 3 (393), 2013, p. 2.
SERIJA: Urbi et Orbi
ŽANRAS: Magisteriumas (popiežių)
PASKIRTIES GRUPĖ: Bendra
LAIKOTARPIS: 2013–... (Pranciškus)
TERITORIJA: Visuotinis
AUTORINĖS TEISĖS
© Copyright - Libreria Editrice Vaticana
© Lietuvos Vyskupų Konferencija
LEIDINIAI
„Bažnyčios žinios“ Nr. 3 (393), 2013, p. 2.
SKIRSNIAI

Pirmieji Šventojo Tėvo PRANCIŠKAUS žodžiai ir apaštališkasis palaiminimas

2013 m. kovo 13 d. iš Vatikano bazilikos centrinės ložės

Broliai ir seserys, labas vakaras!

Jūs žinote, kad konklavos pareiga buvo duoti vyskupą Romai. Ir atrodo, kad mano broliai kardinolai jį surado kone pasaulio pakrašty. Dėkoju jums už priėmimą. Romos vyskupijos bendruomenė turi savo vyskupą. Ačiū! Ir visų pirma norėčiau, kad pasimelstume už mūsų vyskupą emeritą Benediktą XVI. Visi kartu melskimės, kad Viešpats jį laimintų ir Švenčiausioji Mergelė globotų.

(Popiežiaus vadovaujami visi sukalbėjo Tėve mūsų, Sveika, Marija, Garbė Dievui.)

Dabar pradedame kelionę: vyskupas ir Dievo tauta. Šią Romos Bažnyčios, kuri meile vadovauja visoms Bažnyčioms, kelionę. Pradedame brolybės, meilės, tarpusavio pasitikėjimo kelionę. Melskimės už mus pačius, vieni už kitus, melskimės už visą pasaulį, kad viešpatautų brolybė.

Linkiu jums, kad ši Bažnyčios kelionė, kurią šiandien pradedame ir kurioje man padės čia esantis kardinolas vikaras, būtų vaisinga šio tokio gražaus miesto evangelizavimui.

Dabar norėčiau suteikti palaiminimą, bet prieš vyskupo palaiminimą, suteikiamą Dievo tautai, prašau jūsų, kad jūs melstumėte Viešpatį laiminti mane. Prašau Dievo tautos maldos, kad ji prašytų palaiminimo jos vyskupui. Tyliai pasimelskite už mane.

(Žmonės tyliai meldėsi.)

Dabar palaiminsiu jus ir visą pasaulį, visus geros valios vyrus ir moteris.

(Popiežius Pranciškus suteikė savo pirmą apaštališkąjį palaiminimą ir po to dar pridūrė keletą žodžių.)

Broliai ir seserys, atsisveikinu su jumis. Dėkoju už priėmimą. Melskitės už mane ir iki greito pasimatymo. Rytoj eisiu pasimelsti Švenčiausiajai Mergelei, kad globotų visą Romą. Labos nakties ir gero poilsio.